Kamp 2019 voorbij

Op vrijdag 2 augustus hebben we kamp 2019 afgesloten. Hartelijk dank aan onze hoofdleiding, leiding, en assistenten, en meewerkende ouders voor hun inzet om er een succes van te maken.

Vakantiekamp Licht en Lucht is een leuk vakantiedagkamp voor Amsterdamse kinderen in de basisschoolleeftijd. Het kamp wordt georganiseerd door een enthousiaste vrijwilligersgroep van ouders en leiding. Bekijk ons filmpje voor een impressie van het kamp, of check ons op Facebook.

De kampweken 2020 zijn:

Week 1: maandag 6 t/m vrijdag 10 juli

Week 2: maandag 13 t/m vrijdag 17 juli

Week 3: maandag 20 t/m vrijdag 24 juli

De inschrijving voor kamp 2020 start waarschijnlijk begin april 2020. Houd in maart onze site in de gaten voor exacte startdatum en -tijdstip.

Opstapplaatsen gewijzigd

In 2019 hebben we minder opstapplaatsen zodat de busreis voor de kinderen minder lang duurt. De nieuwe opstapplaats RAI (hoek Herman Heijermansweg / Diepenbrockstraat) vervangt de oude opstapplaatsen Trompenburg/Vechtstraat, Gerrit van der Veenstraat en Buitenveldert.

Op Opstapplaatsen staan de link naar Google Maps en de downloadbare kaart.

We zoeken leiding: Meld je aan!

Ook voor 2020 zoeken we weer nieuwe leiding die met onze ervaren mensen een gezellig team en gezellig kamp willen vormen. Zie verder onder Leiding en meld je aan of vraag informatie! Als we te weinig leiding hebben, kunnen we minder kinderen meenemen….. Meld je aan of werf een 18+ leiding!

Extra bijdrage gevraagd

We proberen het kamp laagdrempelig te houden en daarom is het inschrijfgeld slechts € 70 per week. Dit bedrag is niet kostendekkend. We hebben een extra bijdrage hard nodig als u die kunt missen! Op de betaalpagina, net voordat u naar IDEAL gaat, kunt u die invullen. Donaties zijn ook welkom, stuur het bestuur een e-mail (zie contact) en we nemen contact op. Alvast hartelijk dank!

Meer informatie vindt u op onze FAQ. Check ook de inschrijvingsvoorwaarden.

Opzet van ons dagkamp:

Bekijk ons filmpje.

Een kampweek is van maandag t/m vrijdag elke dag van circa 8.00 - 17.00u. Op het kampterrein in de duinen kunnen de kinderen vrij spelen in de natuur of op de speeltoestellen (schommels, glijbanen), tafeltennissen of tafelvoetballen, knutselen (kleien, verven), meedoen aan sportactiviteiten, workshops (in 2019 hadden we onder meer bootcamp, graffiti spuiten en timmeren) of grotere spellen (zoals Levend Stratego of Weerwolven) die worden georganiseerd door de leiding, te veel om op te noemen. Bij mooi weer zwemmen we ‘s middags in het duinmeer, ’t Wed.

Waar is het kamp

Ons kampterrein is in de Kennemerduinen bij Overveen. In dit schitterende natuurgebied hebben we een terrein met grote tenten, schommels, glijbanen en trampolines, bomen om in te klimmen en speelveldjes. Er is altijd veel leuks te doen voor de kinderen.

Vervoer van en naar het kamp

Elke dag (ma-vr) worden de kinderen en groepsleiding ’s ochtends om circa 08:00 opgehaald van de opstapplaatsen en ’s middags tussen 16:45 en 17:15 weer terug gebracht.

Veiligheid

Kinderen kunnen op ons kamp in grote mate hun eigen dagprogramma kiezen, daarmee is het ook echt vakantie! We houden de hele dag goed toezicht. Zie verder het onderdeel “Veiligheid”.

Ons kamp is voor kinderen uit Amsterdam

We proberen de kosten voor het kamp zo laag mogelijk te houden. Kent u kinderen die in de zomervakantie een week spelen in de duinen goed kunnen gebruiken, maar thuis niet de middelen hebben? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Ook jij kunt ons helpen!

Versterking gezocht

We zijn op zoek naar ondersteuning van het bestuur dat nu bestaat uit drie enthousiaste ouders van kinderen die mee gaan op kamp. Naast kampleiding op het kamp zelf zijn er veel kleine en grote taken achter de schermen. Dat gaat van inroosteren/groepen indelen tot inkoop van knutselmaterialen en van sponsors zoeken tot contacten met welzijnsorganisaties. Zin? Twijfel niet en neem vandaag nog contact op met het bestuur!

Verder zoeken we iemand die de leiding wil helpen begeleiden (we zijn een erkende stageplaats voor o.a. studenten HBO Pedagogiek). Meer informatie bij het bestuur (Pieter, Koen, Piet Jan) via ons mail adres info (at) licht-en-lucht.nl.

Sponsor worden, groot of klein

Het kamp krijgt sinds 2016 geen subsidie meer van de gemeente Amsterdam. Het inschrijfgeld is met ingang van 2019 verhoogd tot € 70 per week maar dat is niet kostendekkend. Kunt u meer missen bovenop het inschrijfgeld, gebruik dan de donatie-knop in de inschrijfmodule. Mocht u potentiële sponsors kennen, hou het dan niet voor uzelf maar laat het ons weten! Heb je ideeën voor fondsenwerving? We hebben een uitdaging! We zoeken voor 2019 ca. € 10.000 aan bijdragen om de drempel voor deelname laag te houden.

Mee gaan als begeleider

Kampleider zijn is leuk! Als begeleider ben je (samen met een assistent) het aanspreekpunt van 10-13 kinderen. Lees meer…


Filmpjes van ons kamp

Kijk meer filmpjes »

Hier kun je opstappen

Opstapplaatsen Licht en Lucht TVB Bekijk de haltes »

Zit jij ook op Facebook?

Like ons!

Praat mee! »

Hoe werkt zo'n kamp nou?

Hoe lang duurt de busrit?
Wat zijn de kosten?
Als het regent, wat dan?

Vind het antwoord op onze pagina
met veelgestelde vragen!

Lees meer »

Wilt u meehelpen?

Licht en Lucht is altijd op zoek naar enthousiaste begeleiders.
Als u graag een leuke groep kinderen een topweek bezorgt, meldt u zich dan aan als vrijwilliger!

Lees meer »